Týdenní poznámky #3

Utekl další týden (19. 1. – 22. 1.), a tak si sepisuju, co jsem dělal.

Pondělí: Příprava týmového kurzu

Připravuju začátečnický kurz, který neorganizují PyLadies. Přes video, pro všechny. Registrovaní budou mít určité výhody, ale hlavní z nich je lepší motivace. Čekám, že s tou budou u videokurzu problémy.

Rozhodl jsem se na tomhle kurzu vyzkoušet skupinové přihlašování, něco, o čem jsem slyšel někdy v začátcích kurzů pro PyLadies na přednášce Grega Wilsona, ale co jsem nikdy neimplementoval. Doufám že to trochu pomůže s tou motivací.

Minule jsem zjistil, že jeden z nástrojů co se na kurzy používá nemá na mě dost dobře vyřešenou ochranu soukromí. Tento týden jsem udělal něco pro nápravu; snad se to povede.

Úterý: CPython

Mergnul jsem konečně hotové PR a pak jsem celý den zkoumal, jak vypadá a jak by mělo vypadat stabilní ABI CPythonu. Je to zhruba tisíc funkcí a datových typů, a já se snažím zjistit, které přesně to jsou.

A dál...?

Další dny jsem dělal spoustu malých věcí, z nichž spousta ještě není veřejná.

U úkolů co si naplánuju předem je jednoduché je místo smazání přesunout do osonovy tohohle článku na blog. Nemám ale nacvičené zapisování „reaktivních“ činností: zapletení se do konverzace, review kódu o který mě někdo požádá, reakce na novou prioritní chybu. Druhá půlka tohohle týdne byla plná takových věcí, a teď si připadám že jsem se tři dny flákal, i když jsem pracoval. Takže úkol na příště: všechno si zapisovat!

Čtenářský deník

Dočetl jsem knížku Humble Pi od Matta Parkera. Je o matematických chybách, kvůli kterým padaly mosty a letadla – nebo jen nevyšlo množství sladu na pivo. Spousta too pro mě nebyla nová, ale přesto jsem se bavil.